14 Temmuz 2009 Salı

Patronla Tartışmalar 1


Hüseyin İğdirli-Kemal Duygu, Patronla Tartışmalar-19,00 TL
Darboğaz Yönetimi (Theory of Constraints-TOC)
ISBN 978-9944-396-60-8, 13,5x19,5 cm, 223 s.
Barkod: 97899443965608

Bu kitabı sadece Patronlar mı Okumalı?

Patron: “Bir şeyde anlaşalım: Patron deyince ben yalnızca kendimi anlamıyorum. Benim patron yelpazem çok geniş.”
İş Geliştirme Grubu (İGG): “Siz kuruluşun yönetici ortağısınız, liderisiniz. Çoğunluk patron deyince yalnızca sizi anlıyor. Oysa biz, tüm üst, orta ve ilk kademe yöneticilerle birlikte, gelişme potansiyeli gördüğümüz yönetici adayları da tartışmanın tarafı olabilsin istiyoruz. Tüm yöneticiler artık patron gibi düşünebilmelidir. Patronla Tartışmalar-1 tüm yönetici ve yönetici adayları için yazılmıştır. Organizasyona kârlılık penceresinden bütünsel bakabilmenin kolaylığını ve keyfini sunmaktadır.”
Patron: “Bunları duyduğuma sevindim, aynı yöne bakıyoruz, tüm yöneticilerin patron gibi düşünmeye yönlendirilmesini önemli buluyorum.”

Bu çözümler Türkiye’de Uygulanabilir mi?

Patron: “Türkiye’de darboğaz yönetiminin hangi alanlardaki çözümlerini uyguladınız?”
İGG: “Finansal değerlendirme ve üretim planlaması ve uygulaması. Müşterimiz olan firmanın yöneticileriyle birlikte, hem finansal değerlendirme hem de üretim planlaması ve uygulaması için, yeni yöntemler geliştirdik. Yakaladığımız kapasite kazancı çok etkileyici: % 65. Müşterimiz hiç yatırım yapmadan çalışma verimini artırarak kendi yöneticilerinin uygulamaları ile aldı bu sonucu. Biz yalnız yönlendirici kolaylaştırıcı olduk. Patronla Tartışmalar-1’de bu uygulamaları tüm ayrıntılarıyla okurlarımızla paylaşıyoruz.”

Rüzgâr Suya Yazmıştı - Cemal Ünlü


Cemal Ünlü, Rüzgâr Suya Yazmıştı
12,00 TL
Resimleyen: Serap Deliorman
ISBN 978-9944-396-59-2, 13,5x19,5 cm, 120 s.
Barkod: 9789944396592

Gülfem, bir iki güne kadar tırpanlarıyla çıkıp gelecek hasatçılardan önce davranır, yazın buğusu altındaki uçsuz bucaksız tarlalara koşar, som altındanmış gibi dalgalanan denizlerin ortasında kaybolup yiterek çalgısını çalardı. Kimi zaman da kendini demiryolunda bulur, rayların ve çakıltışlarının üzerinde müzik yapmanın zevkine varırdı. İki yanı devedikenleriyle dolu hat boyunda geziniri, devedikenlerinin ballı özüne saldırıya geçmiş eşekarılarının vızıltıları arasında çalmaya çalışırdı. Tren geldiğinde kenara kaçar, zorlukla dikenlerin arasında kendine bir yer bulur, sindiği yerden tekerleklerin ray üzerindeki kıvılcımlı, ürkünç dönüşlerini seyrederdi.
Müzikle bağı olan sanatçıların neredeyse tamamı, küçük yaşlarda birileri tarafından keşfedildiklerini, özendirildiklerini anlatırlar. Rüzgâr Suya Yazmıştı kitabının kahramanı Gülfem, olmadık bir şeyi başarıyor. Keman çalma tutkusu öylesine güçlü ki; sabrıyla, yaratıcılğıyla ve azıcık da inatçı tutumuyla ailesini, yakın çevresini hatta yaşadığı kasabayı kemanla tanıştırıyor. Gülfem’in oyuncak kemanıyla başlattığı serüven bir iki yıl içinde, dillerde dolaşan bir usta kemancının öyküsüne dönüşüyor.

Kitap okuru olma yolundaki gençler için kaleme alınan Rüzgâr Suya Yazmıştı, “Su, Toprak, Ateş” anafikrinden hareket eden bir “üçleme”nin ilk kitabı.

Bilgin Çocuk - Nuran Direk


Nuran Direk, Bilgin Çocuk
20,00 TL
Resimleyen: Fatih Aksular
ISBN 978-9944-396-58-5, 19,5x23 cm, 120 s.
Barkod: 9789944396585

Yaşamda neyi bilip neyi bilmediğimizi bilmek, çok önemlidir. Bunun için dünyayı ve kendimizi sürekli sorgulamak gerekir. Bazen doğru olarak bildiğimizi sandığımız bir şeyi araştırdığımızda kuşkulanırız. Bazen de kuşku duyduğumuz bir şeyi araştırdığımızda doğru olduğu ortaya çıkar. Yani, kuşku yeni bilgilere ulaşmamızı sağlayan bir araçtır.

Bilgiye ulaşmanın engelleri hiç de az değildir. Bunlardan en önemlisi henüz eleştirel düşünmenin yeterince gelişmediği çocukluk çağında zihnin kalıp yargılardan oluşan bir duvarla çevrilmesidir. Bu akıl tutulmasından korunmak için çocukların bilimsel ve felsefi düşünme yöntemleriyle geç kalmadan tanıştırılması gerekir.

Bu kitap, öğrenim süreci boyunca çeşitli bilimlerle tanışmasına rağmen “Bilim nedir?”, “Bilimsel düşünmenin özellikleri nelerdir?” soruları üzerinde düşünme fırsatı bulamamış öğrencileri bu konu üzerinde düşünmeye çağırıyor.

Yamuk- Ali Özgür Özkarcı




Ali Özgür Özkarcı, Yamuk .... 9,00 TL
ISBN 978-9944-396-61-5, 13,5x19,5 cm, 56 s.
Barkod: 9789944396615


Belli ki eskiden devrimci, şimdi aydınlanmacı
Çok para kazanıyorsunuz ama
Hâlâ içtiğiniz Samsun
Yudumladığınız köpek öldüren
Eski devrimciliğin loşluğunu okşuyorsunuz
Her siyasete el attığınızda ulusalcı olma riskiniz
Bu yüzden papazı bulmuşsunuz
Desek fena olmaz, bayım!

2048 - Emrah Altınok




Emrah Altınok, 2048
8,00 TL
ISBN 978-9944-396-62-2, 13,5x19,5 cm, 36 s.
Barkod: 9789944396622


Kendi deyişiyle “kendine tekme tokat girişen” bir şair. İlk kitabından sonra bir patlama yaşadı, o patlamayla bir anlatıya kavuştu, bunlar Emrah’ın meseleleri diyebileceğimiz şeylere kavuştu, aradan ayrıldı, arayı cesaretle geride bıraktı, deneyime - deneyimin şiddetine açıldı. Muhallebi çocuğu olmayı reddeden bir şair Emrah.

Ahmet Güntan

Heves 22



Heves Şiir-Eleştiri, sayı: 22
Temmuz 2009, 96 sayfa
5 TL


Heves Şiir-Eleştiri, 22. sayısıyla okurlarının karşısında. Bu sayıda, Utku Özmakas “İmkânsız Mesafe İmkânsız Şimdi” isimli yazısında nostalji duygusunu/kavramını merkeze alarak, son dönem Türk şiirinin kimi örnekleri üzerinden önemli tespitlerde bulunuyor. Ahmet Güntan, Efe Murad’la madde şiiri, manifestoyu, ardından gelen kitapları baştan sona kat eden bir söyleşi gerçekleştirdi. “1 Ş11R” köşesinin konuğu ise Burak Acar. Olcay Özmen, Burak Acar’ın “Teyzeler, Oğullar ve Şirinler” isimli şiirini huzursuzluk, kırgınlık ve yetinememe bağlamında çözümlüyor. Heves 22, Hüseyin Cöntürk’ün Haluk Aker’e mektuplarıyla sona eriyor. Bu sayıya şiirleriyle katılan şairler: Necmi Zekâ, Mehmet Davut Özdal, Birhan Keskin, Ahmet Güntan, Ömer Aygün, Sibel Danende, Efe Murad-Cem Kurtuluş, Ergin Yıldızoğlu, Sadık Yaşar, Nazmi Cihan Beken, Burak Acar.