15 Haziran 2010 Salı

TÜRK MUSİKİSİ


Yazan: Ahmet Selim Teymur
Fiyatı: 25,00 TL

ISBN 978-9944-396-78-3, 16x23,5 cm, 238 s., 70 gr kitap kağıdı, notalı
Barkod: 9789944396783

“Türk Musikisi”, Ahmet Selim Teymur’un Trabzon Liseleri’nden Yetişenler Derneği’nde musiki çalışmalarına katılanlara yol göstermek üzere hazırladığı bir kaynak kitaptır.
Önce 1979-81 yılları arasında üç ayrı cilt olarak yayımlanan kitap, sonradan tek bir cilt haline getirilmiştir.
Nazari bilgilerin incelikleri, Ahmet Selim Teymur’un çok önem verdiği genç kuşakların kolayca kavrayabilecekleri bir dil ve sistematikle aktarılmaya çalışılmıştır.
Kitapta, Genel Bilgiler, Basit Makamlar, Küçük Usuller, Göçürülmüş (Şed) Makamlar, Birleşik Makamlar ve Büyük Usuller yer almaktadır.

YENİ BİR HAYAT




Yazan: Hüseyin İğdirli-Kemal Duygu
Fiyatı: 20,00 TL

Bir TOC (Theory of Constraints) Romanı
Herkes için okullarda öğretilmeyen zenginlik yöntemi
“Memur zihniyeti”nden nasıl kurtuluruz?

ISBN 978-9944-396-80-6, 13,5x19,5 cm, 280 s., 70 gr kitap kağıdı
Barkod: 9789944396806

İster başka birinin şirketinde maaşlı olalım, ister küçük veya büyük kendi işimiz olsun, eğer iyi para kazanmak istiyorsak, “kendi işimizin patronluğunu” üstlenebilmeliyiz. Aksi halde “hak ettiğimiz” parayı kazanamayız.
Bunun için öncelikle “parasal okuryazar” olmalı ve paranın dilini öğrenmeli, ardından zihinsel haritamızda para kazanma yollarımızı tıkayan “yanlış varsayımlarımızı”, damarlarımızdaki kan dolaşımını engelleyen pıhtıları temizler gibi söküp atmalıyız.
Ardından “parasal zekâmızı” geliştirmemiz gerekecektir. Bunu da marketing uygulamaları içinde pişerek yaparız. Böylelikle iyi para kazanma adayı oluruz.
“Parasal okuryazarlık”tan, “parasal zekâya” giden yolun sonunda “Yeni Bir Hayat” başlar. Hangi eğitim düzeyinde olursak olalım yeni bir hayat hepimiz içindir.
Günümüzde “En zararlı bağımlılıklarımız uyuşturucu, şeker ve ‘maaş’tır”; bu roman ‘maaş’ bağımlılığından nasıl kurtulacağımız üstünedir.

Görüşlerinizi bekliyoruz.


Hüseyin İğdirli-Kemal Duygu

E-mail: huseyin.igdirli@igg.com.tr
kemal.duygu@igg.com.tr
Twitter: twitter.com/Huseyin_Igdirli

2 Haziran 2010 Çarşamba

Beethoven Çorbayı Neden Fırlattı?


ve diğer büyük bestecilerin hayatlarından pek çok öykü de cabası…

Yazan: Steven Isserlis
Çeviren: İnci Ötügen
Fiyatı: 15,00 TL
ISBN 978-9944-396-79-0, 13,5x19,5 cm, 184 s., 70 gr kitap kağıdı, resimli
Barkod: 9789944396790

- Bach’ın oğlu babasına neden peruklu moruk diyordu?
- Stravinsky’nin kedisinin başına neler geldi?
- Brahms merdivenden kayar mıydı?
- Schumann parmağını nasıl sakatladı?
- Veee Beethoven çorbayı neden fırlattı?


Bu kitap çocuklara klasik müzik dünyasını, bestecileri ve müzikleriyle tanıtmak üzere kaleme alınmıştır. Ünlü çellist Steven Isserlis en beğendiği altı bestecinin –Bach, Beethoven, Mozart, Schuman, Brahms ve Stravinsky- yaşam öykülerini, müziklerini alışmadığımız bir tarzda ele alıyor. Gerçek olaylar, tarihler, anekdotlar ve resimlerle zenginleştirilmiş kitap, çocuklar (ve tabii anne babaları) için vazgeçilmez bir kaynak.


Steven Isserlis’in doğumu oldukça eski bir çağa rastlar. Bütün ailesi müzikle uğraşırdı. Annesi piyano çalardı, babası keman, ablaları da keman ve viyola. O da tek başına kalmasın diye viyolonsele başlamış, çok geçmeden de hayatta yapmak istediği tek şeyin viyolonsel çalmak olduğuna karar vermiştir. (Biraz da bu sayede sabahları erkenden kalkıp işe gitmek zorunda kalmayacağı için.) Şimdilerde bütün dünyayı dolaşıyor, kendisini dinlemek isteyen herkese (ve dinlemek istemeyen üç beş kişiye) konserler veriyor. Kayıtları da var. Cello World adlı CD’sini çok seviyor. İngiltere’de, İskoçya’da ve Amerika’da eğitim gördü. Esas öğretmeni Jane Cowan, çok hoş tuhaflıkları olan bir hanımdı. Bu hanım ona bestelerini çaldığı bestecilerle arkadaş olması gerektiğini gösterdi. Isserlis 1998’de “müziğe yaptığı hizmetler”den ötürü İmparatorluk Nişanı ile ödüllendirildi, başkalarına söyleyemiyor ama aslında bu nişanın ona yakışıklılığından dolayı verildiğini düşünüyor için için; 2000’de kıvırcık başına güzel bir şey geldi, bu kitabın bir bölümünde anlatılan besteci Robert Schumann’ın doğduğu Zwickau şehri, ona Schumann Ödülü verdi. Steven, hayatını düzene sokmaya çalışan Pauline, düzenini bozmayı başaran oğlu Gabriel, bir sürü viyolonsel ve bir piyanoyla birlikte Londra’da yaşıyor. Birçok hobisi var, ama müzik dinlemek ve kitap okumak ayrı tutulursa, en sevdiği şey bol bol yemek yemek.