23 Ekim 2009 Cuma

Heves 23



Hazırlayanlar: Ömer Şişman, Mehmet Öztek, Ali Özgür Özkarcı

2. Hamur - Ciltsiz
Ekim 2009, 78 sayfa
5,00 TL

6. yılını dolduran heves dergisi 23. sayısıyla okur karşısında.

Osman Konuk bir süredir ara verdiği "Küllük" yazılarına bu sayıda devam ediyor. Erhan Altan'ın Mehmet Öztek'in Ben Google Değilim adlı kitabını değerlendirdiği yazısı, sınır kavramı üzerinden metin merkezli bir okuma. Hüseyin Cöntürk'ün Haluk Aker'e mektupları da heves sayfalarında okurunu bekliyor.

Akif Kurtuluş'un hatırı sayılır bir aradan sonra yazdığı ilk şiir de heves sayfalarında...

Heves 23'ün bir diğer sürprizi ise yakınlarda kaybettiğimiz Orhan Duru'nun 19 Haziran 1990'da Beat Kuşağı'nın öncülerinden Allen Ginsberg'le yaptığı söyleşi. Ginsberg'in İstanbul seyahatinde yapılan söyleşi bugüne dek yayımlanmamıştı. Ginsberg'in Orhan Veli'den Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu'na kadar Türkiye hakkında izlenimlerini de içeren söyleşi önemli bir belge niteliğinde. Söyleşinin yanı sıra, Ginsberg'in Sezer-Orhan Duru'ya yazdığı bir mektubu ve Orhan Duru'nun "Beatnikler" yazısını da heves 23'te bulabilirsiniz.

Heves'in 23. sayısında yer alan şairler: Akif Kurtuluş, Osman Konuk, Aslı Serin, Nazmi Cihan Beken, Fahri Güllüoğlu, George MacBeth, Mehmet Mümtaz Tuzcu, Ömer Aygün, Charles Bernstein, Ernst Jandl, Gülce Başer.

0 yorum:

Yorum Gönder