29 Ocak 2009 Perşembe

Çocuklar İçin Mekanik Deneyleri - Robert W. Wood


Çeviren: Elif Bingöl
Birinci Baskı: Pan 2000
Kapak: Fatih Durmuş
Fiyatı: 7,50TL

Mekanik Deneyleri 8-13 Yaşındaki çocuklar için hazırlanmış 33 basit mekanik deneyi. Bol şekil ve basit anlatımıyla mekanik konusunun özgül ağırlık, ağırlık, kütle, basınç, sürtünme, kinetik enerji, potansiyel enerji, kaldıraç, makara, hız ve ivme gibi temel kavramlarını, akışkanlar mekaniği ve katı cisimler mekaniği olmak üzere iki ana başlık altında öğreten bu deneyler, her evde bulunan basit araç gereçlerle yarım saat içinde yapılabilecek şekilde tasarlanmıştır.




Kitaptan Bir Bölüm

Fizik, çevremizdeki doğalyaşam araştıran bilim dalıdır. Bizebir kaldıracın ağır bir yükü nasıl ve neden kaldırabildiğini , sıcak havanın neden yükseldiğini ve ışığın ne olduğunu anlatır. Elektrik, manyetizma ve ses dalgalarının nasıl yol aldıklarını açıklamaya çalışır. Bu büyüleyici bilim dalı öyle geniş bir araştırma ve çalışma alanına sahiptir ki onu basit bir tanıma sığdıramayız.

Fizik, daha kolay anlaşılabilmesi için mekanik, ısı, ışık, elektrik ve manyetizma ve ses gibi alanlara bölünmüştür. Ancak zaman zaman bu alanlar birbirleriyle iç içe geçerler. Elektrik ve manyetizma konularında çalışan bir öğrenci, telefonun nasıl çalıştığını anlamak için ses dalgalarının, elektrik sinyalleri göndermek için nesneleri nasıl titreştirdiklerini öğrenmek durumunda kalabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder