30 Ocak 2009 Cuma

Nakit Makinesi - Richard Klapholz/Alex Klarman





Çev. Leyla Yenisey Artay
Eylül 2007, 256 s. , 18,00 TL

Bu kitap, ticari kuruluşlarda satış sürecinin, Darboğaz Yönetimi (TOC) araçlarıyla sistematik olarak nasıl yönetileceğini bir roman şeklinde tartışmaktadır.
“Satış yeteneği” ile “satış operasyonunun TOC araçlarıyla yönetilmesi”nin birlikteliğinden doğan sinerji, sürekli daha iyi sonuçlar alınmasını sağlamaktadır.
Darboğaz Yönetimi (TOC), son yirmi yıldır uygulanan bir yönetim felsefesidir. Kurucusu E. M. Goldratt’dır. Tüm diğer yönetim yaklaşımları sosyal bilimlerin (felsefe, tarih, ekonomi...) yöntemlerini kullanırken TOC doğal bilimlerin (fizik, kimya, biyoloji...) yöntemlerini kullanmaktadır. Bu nedenle etkileri çok güçlü olabilmektedir. TOC’nin iddiası, 3-6 ay içinde kârlılıktaki artışın başlayacak olmasıdır.
Darboğaz Yönetiminin (TOC) güçlü etkisini sağlayan onun çözüm araçlarıdır. Operasyon, Finans-Muhasebe, Proje Yönetimi, Dağıtım, Marketing, Satış, İnsan Yönetimi ve Strateji için yönetim araçları vardır.
Nakit Makinesi, operasyon çözümü başta olmak üzere bu araçların çeşitli bölümlerinin satış sürecine uygulanmasının romanıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder