31 Ocak 2009 Cumartesi

HEVES XII

4,00 TL,112 sayfa
Şiir-Eleştiri
Hazırlayanlar: Ali Özgür Özkarcı-Mehmet Öztek-Ömer Şişman


heves Şiir-Eleştiri seçkisinin 12. cildi (Ekim 2006) çıktı.
Kasım 2003’ten bu yana 3 ayda bir yayımlanan seçkiyi Mehmet Öztek, Ali Özgür Özkarcı ve Ömer Şişman yayına hazırlıyor. Günümüz Türk şiirindeki yenilikçi eğilimlere imkân tanıyan bir yayın anlayışının hâkim olduğu seçkide, şiir ve eleştirilerin yanı sıra şair ve eleştirmenlerle yapılan söyleşilere de yer veriliyor.

12. ciltte Utku Özmakas’ın Ece Ayhan şiirini ele aldığı, Olcay A. Kara’nın Sami Baydar ve Necmi Zekâ şiirlerine farklı bir perspektifle baktığı, Efe Murat Balıkçıoğlu’nun Abdülhak Hâmid şiirinden hareketle Madde-Şiir üzerine düşündüğü, Mehmet Öztek’in Şiir Defteri 2006’dan yola çıkarak şiir dünyamızdaki “kolektif/bireysel artniyet”i irdelediği yazılarıyla karşılaşmak mümkün. Akın Terzi’nin Kenneth Goldsmith’ten çevirdiği “Sıkıcı Olmak” yazısı ise sıkıntının üretici gücünü gösteren, kıpır kıpır bir “sıkıcı olmayan sıkıcı”.

Seçkide, heves’e ilk kez katılan Tarık Günersel, Metin Kaygalak, Cengiz Orhan ve G. Hanay’ın yanı sıra, Aslı Serin, Ferdinand Schmatz, Ali Özgür Özkarcı, Zeynep Arkan, Cem Kurtuluş ve Efe Murad’ın şiirleri var. Derginin genç şairlerin şiirlerini okurun merceğine sunduğu “bellek” köşesinin bu sayıdaki konuğu ise beş şiiriyle Burak Acar.

0 yorum:

Yorum Gönder