31 Ocak 2009 Cumartesi

HEVES XI

4,00 TL, 84 sayfa
Şiir-Eleştiri
Hazırlayanlar: Ali Özgür Özkarcı-Mehmet Öztek-Ömer Şişman


heves Şiir-Eleştiri seçkisinin 11. cildi (Temmuz 2006)

Pan Yayıncılık bünyesinde çıktı. İlki Kasım 2003’te yayımlanan ve 3 ayda bir yayımlanan seçkiyi Mehmet Öztek, Ali Özgür Özkarcı ve Ömer Şişman yayına hazırlıyor. Günümüz Türk şiirindeki yenilikçi eğilimlere imkân tanıyan bir yayın anlayışının hâkim olduğu seçkide, şiir ve eleştirilerin yanı sıra şair ve eleştirmenlerle yapılan söyleşilere de yer veriliyor.
11. cildin eleştiri metinlerini Necmiye Alpay, Erhan Altan, Camille Paglia ve Ali Özgür Özkarcı kaleme almış. Necmiye Alpay Haluk Aker’in Sürgün Hızı; Erhan Altan Ömer Şişman’ın “hata devam ediyor”; Ali Özgür Özkarcı’ysa Akif Kurtuluş’un “Herkes Gitmiş” adlı yapıtını inceliyor. Camille Paglia’nın William Carlos Williams ve Chuck Wachtel’ın birer şiirini çözümlediği metni Necmi Zekâ çevirmiş. Bu ciltteki söyleşiyi Mehmet Öztek şair Osman Konuk’la yapmış.
Bu seçkinin şairleri: Necmi Zekâ, Barış Özgür, Didem Madak, Zeynep Arkan, Mehmet Öztek, Seyhan Erözçelik, Osman Konuk, Zeynep Köylü, Gün A. Utkan, Hayati Yıldız, Ömer Şişman, Serkan Işın, Murat Üstübal, Burak Acar, Ali Özgür Özkarcı, Franz Josef Czernin, Bülent Keçeli, Özgür Balaban ve Mustafa Celep…

0 yorum:

Yorum Gönder