29 Ocak 2009 Perşembe

Çocuklar İçin Fizik Deneyleri - Robert W. Wood




49 Basit Elektrik ve Manyetizma Deneyi
Çeviren: Nükhet Canbeyli
Dördüncü Baskı:Ocak 2003
Redaksiyon: Ayşe Acar
Kapak Grafiği: Sadık Karamustafa
Fiyatı: 7,50 YTL

8-13 yaş çocukları için hazırlanmış 49 eğlenceli elektrik ve manyetizma deneyi.

Hem pilot, hem de elektromekanik teknisyeni olan Robert W. Wood, çocuklar için çabuk, güvenli ve ucuz, evde hemen bulunabilecek malzemeyle yapılabilecek deneyler hazırlamış.

Mıknatıs nasıl yapılır?
Patatesten pil nasıl yapılır?
Pusula nasıl yapılır?
Telgraf nasıl yapılır?
Elektronik kilit nasıl yapılır?


Herbirinin en fazla yarım saatte hazırlanabileceği deneyler, çocuğun çevresindeki fizik dünyasını kavramasına, elektrik ve manyetizmayı anlamasına yardımcı olacaktır. Kitapta ayrıca bilimsel projenin nasıl hazırlanacağını örneklerle gösteren bir bölüme de yer verilmiştir.




Kitaptan Bir Bölüm

Çoğunlukla pek çok kişi iki çeşit elektrik olduğunu düşünür; statik elektrik ve akım elektriği. Gerçekte bunlar birbirinin aynısıdır. Aralarındaki fark, statik elektrikte elektronlar hareket etmezler, akım elektriğinde ise elektronlar hareket halindedir. Elektronlar hareket edip elektrik akımı ürettiği zaman bir manyetik alan oluştururlar. Elektriği anlamak için elektrik ve manyetizma arasındaki ilişki hakkında birşeyler bilmek gerekir. Bu iki konu birbiriyle yakından ilintilidir. Elektrik manyetizma, manyetizma da elektrik üretir. Aralarındaki ilişkinin anlaşılması, günümüzdeki pek çok eğlence ve iş araçlarının geliştirilmesini sağlamıştır. Geleceğin heyecan verici buluşları için sadece hayal gücümüz bir sınırdır.

Bu kitaptaki deneyler, elektrik ve manyetizma bilimine kolay bir giriş niteliğindedir. Sizler elektrik ve manyetizmanın ne olduğunu, nereden geldiğini ve onları kullanma yollarından bazılarını öğreneceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder